ihhhh:D!!!

LÄNGTAR såååå till v.17,försten som gissar rätt kmr få en länkning! nom nom♥
Veckan som kommer

På måndag är det ju ny vecka. Tänkte visa er schemat.
Måndag: tränna galoppfattningar eftersom det går så dåligt
Tisdag: inget stall
Onsdag: tränning för Sabina
Torsdag: möte i stallet
Fredag: "min" lärling dag
Lördag: packa
Söndag: åker till Sälen.

Ja nästa söndag åker jag till Sälen.
Hoppas min iphone har kommit då så jag kan uppdatera lite då. Men det är ju en vecka kvar och den skulle komma denna veckan så den borde ha kommit då;)


Schema v.14

Måndag:
Hoppning med Star!


Tisdag:
Vila!


Onsdag:
Barbacka ridning!


Torsdag:
Träning för Carro!


Fredag:
Vila!


Lördag:
Vila!


Söndag:
Gallopbommar och övergångar!varsegod:)

kLipp ifrån söndags!
Stallet igår

Ja dålig uppdatering här på bloggen både från min och Olivias del (I know)

Igår var jag i stallet. Rider ju inte på fredagar så det blev rätt trökigt när typ alla hästar var ute på en uteritt.

Gjorde inte så mycket så har inget att säga om gårdagen.

Kommer inte åka upp till stallet något idag eller imorgon. Ska bli skönt då pappa har varit borta i veckan. Så ska bli skönt att få va med honom;)

Ses senare


 ♥ <Finast i världen>♥


Looydn 28 mars

Ja idag red jag looydn<3
Känns som de flästa passen blir så bra på honom.
Vi övade på ställning och böjning idag och loooydn var inte så pigg men man blir liksom glad och fokuserad när man sitter på hanns rygg.(kanske bara är jag som tycker det men aja)
När vi hade travat en gång blev han lite piggare. Men inte så, så han bara sprang iväg utan rätt slö men han kom liksom upp i trav snabbare.

Så jag är nöjd med detta passet ( som man brukar bli på honom. Eller ialllafall jag;P)
God natt


Csenge 26 mars

Kom på att jag inte hade skrivit om passet i måndags. Jo jag kan säga att vi har lite att tränna på.

Går jätte bra när jag rider för ridlare, men när jag rider själv går det inte så bra:(
Fick upp henne i en "riktig" galopp och en "fel" galopp. Så sur och trött man blev när Olivia sa att det var fel galopp:(
Så jag hade kämmpat osså bara blir det så fel. Aja får väll se hur det går på måndag och hoppas även på att det blir bättre desto mer jag lär känna henne;)
Om inte det fungerar får jag nog gå och utbilda mig på att använda spöet. Tycker det är sjukt jobbigt och missar hästens rumpa eller slår för löst så de bara fortsätter i samma slöa takt. Nästa gång ska jag iallafall använda spöet bättre.(förhoppningsvis)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3346632/images/2012/pic_195973531.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3346632/images/2012/pic_195973629.jpg" class="image">


Visste ni att...

Det finns horseposts också! Gillar nog teeanagerposts bättre men dessa är oxå bra och passar ju bättre på en hästblogg änn massa andra ¨peronliga lappar(poster*)¨;)

Vår♥♥

Ja idag var jag ute och fotade lite. Är inte så bra på det än och har inte den bästa foto kamran. Men blev nöj med bildena med hjälp av lite fix i datorn;) Vet såklart att det inte har något med häst att göra men tycker själv att det kan bli lite dålig uppdatering eftersom vi inte rider varje dag. Och så kan det ju bli tråkigt att bara läsa om hästar hela tiden även fast det är en hästblogg. men ni fattar vad jag menar?
Så här får ni lite fixade bilder som jag tog idag.


Gillar att fota konstiga saker så det kan komma saker som man inte tror ska komma;)
Typ detta;PVad tycker ni??

Har mera bilder men kanske lägger upp dem imorgon;)

image description

min och hästens relation

För mig är det väldigt viktigt att man verkligen LÄR känna sin hästen. Även fast du lixsom bara sitter upp varje dag,rider,borstar och gosar så händer lixsom inget mellan dig och hästen. Därför tycker jag att man ska ha en BRA relation mellan hästen och en. Har man ingen kontakt mellan hästen och en,jaaah hur ska det bli på tävlingar?Det ska lixsom va hästen och personen , TILLSAMMANS som kämpar sig över hindrerna. Så tycker jag jallafall.

Hur jobbar man sig fram till en bra relation då?
JO jag tycker:

* Du kan börja träna med att få hästens uppmärksamhet när den är i hagen. När du sedan ska hämta den,ska den lixsom börja gå mot dig och du ska känna att hästen är intresserad av att vara vid dig. Man kan även ropa på den så att den förstår att den ska fram till dig och att du vill vara med hästen.

* Sedan även i stallet kan du träna på att lära känna din häst ordentligt. Låta den komma fram och nosa på dig och låta hästen få kolla på dig innan du tar nästa steg. Sedan kan man börja klappa och mysa med hästen. Däremot om hästen inte gillar att bli klappad kan man ju välja något annat som den tycker om att du gör inne i boxen hos den.

* Du kan även träna lösgörning i paddocken/manechen. Försöka få hästens uppmärksamhet,få den följa dig. I början kan man behöva använda lite godis men efter ett tag när man har tränat ett tag klarar man utan godis och hästen går galant bakom dig.


Det tycker jag är en bra början. Allting är så mycket lättare. Ridningen blir bättre ,precis allt! Jag tycker heller inte att man ska bara ge hästen godis för att få en bra relation till den utan vara med den och visa sin personlighet. Det är ju samma med allt. Man får ju kompisar pgr. av relationer,man pratar,man skrattar och man lär sig av varandra. Det gäller nästan allt.


Jag skulle säga att jag och Star har fått en så himla stark och bra relation nu. Vi jobbar tillsammans och funkar bra ihop. Jag trivs med henne och har även lagt märke till att hon gillar att vara i min närhet♥


Vad tycker ni?
You make me stroger♥


♥♥♥

What dosent kill you makes you stronger♥


 ♥


Mammi drives,i buys♥YES BOXS!♥

Mamma har lovat att köra ut mig till hööks snart och då ska jag köpa denna söta discogrimman♥

Erkänn hur söt Star kommer bli i den?!♥♥♥♥


Star 25 februari

Ja idag var star på ett väldigt gott humör.Vilket gjorde mig glad eftersom jag ville ha en gladis vid min sida idag;) Jobbade mycket på formen och ställningen&böjningen. Jobbade även väldigt mycket i gallop och försökte få henne i en så jämn gallop som möjligt. Star var väldigt mjuk i traven idag och väldigt fin i gallopen. Red i ca 30 min bara eftersom jag vill spara det lite hårdare jobbet till imorgon då det blir intervaller.

Star kändes väldigt fin och lugn och jag är supernöjd över henne.

Har lite bilder och videos som jag ska knåpa ihop om en stund;)Allting kommer upp här sen♥Hemma:/

Ja nu är jag hemma. Haft ont imagen både idag och igår:(
Har varit rätt skönt att komma ut lite idag i det fina vädret. Kolllade när Olivia red och fick fånga in två gäss som var ute på en liten promenad.(vi har tre gäss på gården)

När jag kom hem kom jag på att min syster skulle ha gäster:(
Vi hade gäster igår och då kunde vi inte sova så länge imorses eftersom jag skulle till stallet.
Får se om jag kommer kunna lyssna på ALLA lektioner imorgon och sedan rida.

aja jag får åter komma imorgon istället.

image description
image description

Dagens stall outfit

Ska ju inte rida idag men ska till stallet.

Dagens stall outfit är:
Ridbyxor från hööks.
Och fleeac tröja från ???

Ja så här ser jag ut idag då.

Stavningen är inte den bästa bara så ni vet;)


Schema v.13:Majas

Såg att Olivia hade gort ett schema över nästa vecka. Jag brukar göra som henne. Så här kommer mitt schema: samma som Olivia skrev att "csenge vilar" betyder att det inte är jag som rider henne då;)

Måndag: övningar jag fick av Erica förraveckan.


Tisdag: csenge vilar


Onsdag: ridning för bina (stars ägare)


Torsdag: Csenge vilar


Fredag: csenge vilar men ska till stallet för att vara lärling.


Lördag:Csenge vilar

 

Söndag: Csenge vilar

 

Ja så ser mitt schema ut i stallet;)
Så csenge har alltså inte vila utan Erica rider csenge då.

image description

 

 

 

 

 


Schema v.13

Hejsan läsare!
För mig är det väldigt viktigt att jag lägger upp ett schema innan jag rider eller vad jag än gör. Hur gör ni,bygger ni upp ett schema som ni sedan följer eller bestämmer ni er lite innan bara?:)


Måndag: Intervaller-trav&gallop

Tisdag: Vila för star

Onsdag: Dressyr-skänkelvikningar m.m

Torsdag: Träning för Carro-hoppning

Fredag: Vila för star

Lördag: Vila

Söndag: Longering


Om ni undrar varför det är vila på så många dagar så står det lixsom också för att Bina(stars ägare) rider henne då;)Men om man tänker på mitt schema så blir det vila ifrån att jag rider henne just då:D!


Blogg.. ar never

glömmer bort att blogga hela tida:P Aja! Just nu e min kompis hemma hos mig och vi ska snart kolla på lite film och äta lördags-mys. Imorgon ska jag vara i stallet en stund. Rida star och gå på möten;) Maja hänger också med och fotar och filmar då,så det kommer upp här på bloggen sen då!


Hoppas ni fortsätter läsa vår blogg för det är ni som gör att jag vill blogga,only fore you .. thats it!♥


//Olivia

Förlåt

Har typ glömmt bort bloggen.
Men nu ska jag ta och berätta om passet på löparn.

löparn red jag då i onsdag. Vi red ut och klättrade. Hade lite för korta stigläder så haltade in i stallet efter lektionen. Aja vi klättrade då och det var riktigt branta backar. Det var såpass blött och brant att hästarna fick bestämma själva var de ville gå.

Det gick gätte bra och jag är nöjd over Löpis.

Kram Maja


Cykel=tung grej!;)

Dålig uppdatering men det blev inte så bara start på dagen.

jag började att cykla till skolan. Sedan låste jag cyklen. När jag skulle låsa mitt andra lås hittade jag inte nyklarna jag behövde för att låsa det dåset. tanken kom upp i mitt huvud OMG!! jag har väll inte glömmt nyklarna hemma?
Det var just det man hade gjort. Ja då var det bara att låta cyklen stå vid skolan tills ikvll efter att jag hade ridit så hämtar jag och pappa den. Försökte att låsa upp den med en hår nål. Vilket gick sådär. Men sedan komm min kompis Louise på att om en kör och en lyfter bak hjulet så kan man ju få hem den. Ja det gorde vi. men för att ingen skulle tro att vi snodde den så satte vi på två lapopar en fram och en bak. på den där frame stod det " Det här är min cykel...."  och dår bak stod det "I promise!".
Ja såhär såg den lappen där framme ut:D

Cyklen var inte särskillt lätt. Och det är inte så nära till mig. Brukar ta tio menuter med cykel och ca 15-20 minuter att gå. Jag tog den tunge delen. (Louise var så snäll som ville hjälpa mig♥♥) så jag fick ta den tunga delen hela vägen hem till mig. Efter lite mer än halvägs hem tog jag av mig jackan eftersom jag blev så himmla varm. D¨å kom en tant fram och sa ta inte av er för mycket kläder nu på våren det är farlig. haha.
aja cyklen kom iallafall hem och louise är en super snäll kompis som orkade och ville hjälpa mig. Tusen tack♥

Sedan frågade Louise om hon kunde stanna hos mig tills jag skulle iväg till ridningen. Så under eftermiddagen har jag skrattat som tusan och typ fått hål av det. Var super länge sedan vi var med varandra. Så jäkla roligt hade vi.


Sedan red jag löpis. Berättar mer om det imorgon.

God natt.

image description


Hej♥

Läste på en kommentar att ni undra vad jag och star har för problem.

-Jo det är såhär. Star har aldrig i hela sitt liv varit rädd för något med hagar men nu har hon fått för sig något. När man ska hämta henne i hagen springer hon bara ifrån mig och när man sedan ska ta ut henne vägrar hon att ens gå nära. Ibland när man har kommit ut och ska stänga hagen kan hon skygga och bara springa sin väg så man inte klarar att hålla kvar. Detta är ett stort problem ,om det fortsätter så kan jag inte hämta star själv. Hon gör så med precis ALLa men om man skulle söka in så skulle det ju bli jag som skrev brevet eftersom jag är hennes näst närmaste;) Ibland med vissa har hon stegrat och folk kan ju bli skadade vilket jag ej vill ska ske. Jag måste kunna hämta star själv vissa dar och fortsätter hon såhär lär det inte gå särsklit bra;(


NU ikväll ska jag åka till stallet och longera Star. Känner att hon behöver jobba igenom sig själv lite utan någon på ryggen:D?

Tycker ni det är en bra ide,eller hur lägger ni upp det longerar ni ibland eller nästan aldrig?:)


//Olivia

Ponnyakuten 4

Japp! Nu är det dags att söka!


Ska ni och varför ska ni göra det:)?


Igentligen önskar man lixsom ibland,åhh jag önskade jag fick vara med men jag tror att igentligen PROBLEMET är ju faktiskt det viktigaste. Jag och Star har ett problem men det kanske går och lösa utan att vara med i tv. Hade ju alltid varit roligt om jag&star lixsom dök upp i tv-rutan och hallå- Olivia ifrån en liten blogg här♥


Haha! Sådana tankar,men jag vill ju bli av med stars problem. Ska prata med Bina och fråga. Annars får jag väl skoja med henne att vi borde söka?:P Eller vad tycker ni?///Olivia

Csenge 19 mars

Ja dagens ridlektion gick toppen. Fick rida för Erica.(en tjej som också rider csenge.) fick massor av tips. Tack.
Fick massor av fina galopper och bra övergångar från skritt till trav från trav till skrit osv. Galopperade som sakt riktigt mycket.

Gick så bra tills csenge blev rädd och stack åt sidan. Och jag var så fokuserad på galoppen så var inte riktigt med och flög av:( har ont i ryggen och i vänstra handled. Tur att det var vänster eftersom det är N-prov i matte imorgon så måste ju kunna skriva;) men efter att jag kommit upp på hästen igen galoperade vi änu mer. Tycker denna lektionen har varit super förutom att jag trilla av men det var ju typ ett årsen jag trilla av sist.

Är super glad att jag fick tränna för Erica, tack<3


On top;D!

Yes!

Idag red jag för Carro. Hoppade Looydn och tycker det gick jäkligt bra. Hoppade upp till 90cm och hoppade sedan upp på löpis och hoppade både 80&90cm. Riktigt nöjd!

Red sedan igenom star en 30 minutare. Skrittade igenom henne ORDENTLIGT och travade bara några gånger. Varför jag gjorde så var för att star gick med på lektionen innan,alltså när vi hoppade och hon gick ganska hårt så tyckte hon var värd att bara få ta det lugnt;)

Imorgon,japp. Då blir det full rulle. Först skolan och sedan stallet. Ska rida Star. Tänkte rida mycket med vägar och koner,vill heller inte att det ska bli ett ¨hårt ¨ pass utav ett ganska lugnt pass fast även med gallop inne på schemat.

Känns som jag har lagt upp schemat ganska bra,eller vad tycker ni? För mig är det jallafall jätte viktigt att jag vet vad som gäller innan allt ska ske. Ridningen,skolan ALLT!

Bilder kmr ifrån träningen,men inte just idag;D


Vad vill ni läsa????

Ja vad vill ni läsa?

Jag kommer inte på något att skriva. Så behöver lite tips.

Så vad vill ni läsa om???

Kram maja


På måndag..

ja på måndag skajag testa att göra galopp fattningen utan stigbyglar.
Får då fram benet mer då vilket man måste överdriva när man rider Csenge.

Men på måndag så ska jag iallafall få upp henne i galopp i både höger och vänster varv;)

Sorry

Får uppdatera imorgon istället.

Kram maja


Hehe

Är Frasse värkeligen enn katt??;D

Kram maja


Hemma

Hejsan. Kom nyss hem från stallet.
Ska ducha nu så mer uppdatering kommer efter duchen;)

Kram Maja

Frasse min katt vill tydligen in i duchen, men han är en katt;P


Go fore a ride

Yes! ska nu iväg och rida skäcken. Balansövning står på schemat så får se hur det kömmer att gå<3
Love and Hugs from Olivia!

Vad ska jag skriva om?

Vet not vad jah ska skriva om?

Säg nåt som ni tycker är kul att läsa!

Puss♥//Olivia

Synd

Blev no train with Carro:(Boring!


Smilla 14 mars

Ja idag så fick jag rida lillan.(Smilla).
Det var super länge sedan jag fick rida henne i trav och galopp. Har ridit henne två gånger innan men då har vi bara fått skritta.

Det gik super bra. Vi hoppade och det gick super duper. Hon skötte sig super. Hon fattade dock inte min galopp fattning:(
Fick hoppa i trav eftersom jag inte fick upp henne i galopp. men det gick iallafall bra. Kännde att jag var rätt följsam.
Vi har ju inte hoppat på denna termin. Men det gick jättebra. Var följsam och smilla skötte sig bra<3
Hon var lite envis bara men hon är ju en fiording. Men fjordingar är min favo ras.

Smilla är så söt och en super ponny.

Jag älskar Smilla och Csenge<3

Smilla♥♥
Csenge♥♥♥


2 photos<3
Star 12 feb

Ni får en video,riktigt nöjd med passet jallafall:)<3
OPS

Glömmde att ni hade ett önske mål om att vi skulle skriva våra rid otfits varje gång vi hade ridit.
Men här kommer min;)


Väst & Hjälm från: vet ej
Rosa tröja från: intersport (tror jag)
Rid byxor från: hööks (de är dem nya:D)
Skor som ni kanske inte ser är i från: Knalleland (tror jag, Annars Hööks)


Vet inte om ni ser så bra.men men
Använde lektions grejorna.
svart sadel från:??
Svart träns från: ??
Gummi snodd från: ?? (inte för att det är så spännande att veta, Eller?)
Svart schabrak med röd rand från: ??
Sedan även lila ben skydd från: ??
Och svarta back skydd från: ??

Ja son ni ser så vet jag inte var något är köpt till Csenge. men aja nu vet ni ju ungefär vad hon hade på sig;)

image description


Bilder

pappa har kommit;) så det betyder att bilderna är ine i datorn nu;)

hehe♥
visst e man snygg?;P
uppe på hästen Csenge♥
Lägg märket till stars pigga face och Csenges slöa stil;)
Ren fail bild när jag blundar;)

Fail;P


Har mera på både mig och Olivia med dem får ni vänta lite på;)

image description


csenge 12 mars

hejsan kan uppdatera om hur passet gick nu, måste nämligen vätnta tills pappa kommer hem. (han har gjort om datorn så måste installera ett pogram)

Ja passet idag gick inte så mycket bättre än förra veckan. Måste öva på galopp fattning;)
Fick tyvär inte hoppa med Csenge. Men det gjorde inte så mycket. Fick ju inte upp henne i galopp:(
jaja det fick bli dressyr för mig. olivia fick hoppa så då gorde hon det. (Är inte avensjuk eller något, skulle också ha hoppat om jag fick;P)
Fick upp henne i galopp en gång. Blir förhoppnings vis bättre när jag lär känna Csenge mer och vet hur jag ska göra. Nästa vecka satsar jag på att få upp henne i galopp i båda varven;D

Emmi och Freja var med och fota men som sakt måste vänta tills pappa kommer så han kan hjälpa mig med att få in bilderna;)

glömm inte tävlingen! länkning  http://teamhastryttarna.blogg.se/2012/march/tavling.html
allt står i det inlägg. om ni indrar något är det bara att kommentera.

image description

Uppåt ska det ja<3

Kan ju inget mer än att säga att statistiken går uppåt. Kanske inte det bästa vi haft. Har haft upp till 103 sidovisningar. Men så fort statistiken går uppåt blir man glad;)

Kram maja


Happii <3

Dagen har varit riktigt jäkla bra. Först träning för Elina med Star, gick så himla bra;) riktigt nöjd<3Sen åkte jag hem en stund och sedan åkte jag och Maja hem till Emmi. Det är jag,Maja,Freja och Emmi som är. Imorgon ska jag och maja hoppa bana med våra <3-an. Ska bli så himla kul,freja& Emmi kommer att följa med och fota så ni kan räkna med mkt bilder imorgon!
Puss&kram!<3

///Olivia(bloggar ifrån iPad-en)


Dålig uppdatering

Ja idag är och kommer uppdateringen vara dålig. Ska sova hos Emmi inatt;)
Men imorgon blir det nya bilder;)

Kramar Maja


Tävling

Nu kör jag igång med den första bloggtävlingen här på bloggen.

Kommentera "jag är med" i detta inlägg.
Glöm ej bloggadressen. På tisdag lottar jag ut en vinnare. Jag kommer Lotta och kommer skriva lite om vad jag tycker om designen o.s.v

Tävlingen håller på tills på tisdag. Lottar så alla har lika stor channs att vinna.

Lycka till.


Hoppning imorgon

Ja imorgon blire ban hoppning. Var välldigt länge sedan jag hoppa. Hehe kommer nog inte vara så himmla följsamm. Men ska bli super kul. Var ju riktigt länge sedan jag hoppa csengan.

Idag så vaknade jag rätt tidigt, med bra humör. Idag ska jag handla med mamma och kanske sova över hos emmi. Värkar som en bra dag eller vad tycker ni??

Kram Maja


Nya rid byxor

Ja nu har jag köpt rid byxor. Dem första rid byxorna på länge. Har ju bara haft islandshäst rid byxor innan.

Kram maja

 


Dåligt humör:(

Ja jag är inte på det bästa humöret nu. Har gråtit en del idag:(
Så uppdateringen kommer inte vara så bra från min del.


Men ska lägga upp en bild på det jag köpte på hööks idag under kvällen;)

image description

image description

Helllu!

Vaknade så jäkla tidigt idag,but its good! Ska åka och rida min skäck och sedan iväg till några vänner. Fest hos frida to night:D Så himla kul!Hade faktiskt tänkt mig att lära mig linda någon dag. Funderar på att köpa lindor till Star. Ska jallafall rida dressyr idag,the only thing!

Isåfall vilken färg tycker ni,i wont to know♥!
Star idaaaaa♥

Jaa,idag var Star väldigt pigg på den andre lektionen innan jag red själv så funderade på att rida me sadel jallefall men det gjorde jag inte! Jag satt helt enkelt upp och red barbacka. Star var inte alls likadan,super lugn och mysig. Ville dock inte ta gallopfattningarna,men det gjorde faktiskt inget. Star var duktigt och jag är jätte nöjd;D

Nu ska Sabina(stars ägare) åka iväg på semester så ska rida star varje dag(förrutom tisdag) nu nästa vecka,ska bli såå kul♥:D Hinner dock inte vara så mycket med kompisarna men men,det finns alltid andra dagar:)


star 7 mars

Hej!
Red olivias medryttar häst idag på lektionen. Star var SÅÅÅÅÅÅ pigg så det var inte sant (eller jo det är ju sant;D)
Hon var pigg men lyssnade ändå bra. Är rätt nöjd med lektionen. Hon skötte sig som sakt bara. red star välldigt mycket förra terminen så är rätt van nu;)

image description

image description

Rida idag. Såklart;)

Ja rida ska jag göra idag. Hoppas denna lektionen blir bättre än det passet i måndags;)

Kram maja


Data

sitter och vänter på att data lektionen ska  börja;)

image description

:(

passte på star igår gick rent åt skogen,star var okoncentrerad och orkade inte alls lyssna. Men alla hästar har ju dåliga dagar. Aja det är bara att ta ;/ går nog bättre imon!


Rida imoron. Nja kanske

Ja vi får se om jag orkar rida imorgon. Men vill så himla gärna då passet igår gick så dåligt.
Och är sugen på att få till ett sådant pass när man blir så glad.


Csenge 5 mar

Ja jag red ju Csenge igår.
Gick så dåligt att det är inte sant.
Hon ville inte äns trava. Men fick ändå upp henne några gånger och då travade hon på bra.
Fick bara upp henne i galopp en enda gång.
Jag och olivia hade tänkt att ha galopp bobbar. Men det gick ju ej eftersom jag inte fick upp henne i trav eller galopp.

Hoppas att nästa pass går bättre.


Sjuk:(

ja jag är sjuk idag. Ska vara hemma från skolan idag:(

jag kommer uppdatera om rid passet senare.


Stallet next

Nästa plan är att åka till stallet. Jag ska rida lilla fux tjejen. Det blir trav bommar eftersom jag är ju van vid att rida csenge och man blir ju van när man får rida en häst ena veckan och andra veckan rida en anan häst.

Ska fixa mig nu innan stallet.

Kram Maja


ny vecka, nya planer

Imorgon börjar en ny vecka. Vecka tio;) helgen går så himla snabbt. aja denna veckan ska jag ju börja rida lilla Csenge. Hade bara tänkt att känna lite på henne imorgon och nästa vecka, efetrsom det var så länge sedan jag red henne.(eller aa kanske inte så länege sedan men några veckor sedan var det nog och då red vi barbaka). men hade iallafall tänkt att bara känna lite på henne i alla gångarter.(skritt trav och galopp).

Jag ska nu bara ta det lite lungt. Ska bli skönt att få rida två gånger i  veckan.

 

 

 


Star 4 mars

Jaa,var ju inte världens mest underbara väder men det var jlf en ljus och härlig dag! Ridit star,hoppade ist för dressyr. Red en bana och försökte få henne lugn men hon ville bara SPRINGA. ah! Blev riktigt trött på henne vissa stunder men jag tycker ändå hon var duktig,rev ju inte ett ända hinder;) Tillslut började hon lixsom fatta att det går inte att bara hålla på och springa och springa,vilket kändes skönt för både mig och stars del. Efter ridpasset var Star jätte svettig så då satte jag på hennes flice-täcke som gör att svetten försvinner;) Även fast jag och star hade lite krångel så blev det ett jätte lyckat pass,så nöjd över henne♥

Eftersom jag red väldigt ¨hårt¨ idag så ska jag bara rida barbacka imorgon,ta det lugnt och bara rida igenom henne lixsom♥¨Bättre kan det ju inte bli!:D

Video och bilder kmr!


Stallet next

Jaa,om en stund ska jag sticka iväg till stallet och jobba. Ska sedan rida Star och då kommer Rebecka fota så det kommer bilder ikväll:) Idag är det inte riktigt lika fint väder som igår men det kan fortfarande bli en riktigt bra dag:)

Är på topp humör idag;D                           finaste hästen i världen♥Natti natti

God natt bloggen. Imorgon blire stallet dör att kolla på när Olivia rider star och sedan möte;)

//maja


kass uppdatering.

Jag har inte kunnat blogga så mycket idag för pappa gör om min dator för den var så himla seg.
Men ska försöka uppdatera lite från mammas dator.Men det är så att det är en liten dator och jag trycker fel på varje bokstav så det blir fel hela tiden och jag måste göra om så det är lite jobbigt men ska försöka;)

ska kolla på lite bloggar innan jag kollar på mellodifetivalen.

Jag har ingen favo så derekt men jag får hoppas att någon bra låt går vidare.


Men nu undrar jag bara en liten grej som jag skrev i andra inlägget. Tycker ni Csenge passar i rött??


okej det fungerar inte att lägga ut den sista bilden som alltid är på sista inlägget men det får räka med

Kram Maja;)

Hej läsare♥

Bara älskar att blogga fore you♥ Jallafall,idag har jag jobbat i stallet,vilket var trevligt! Jag o Catte ska imorgon ha lite fika-kalas,jag tar med mig kladdkaka och hon....aa jag vet faktiskt inte?:) Sedan imorgon ska jag även rida min fina bästa kompis Star,haha lät lite roligt va men det är så sant. Star är min bästa vän och då menar jag de..inget kan komma mellan mig och ♥-tat!

Nu ikväll ska jag kolla på melodifestivalen ¨andra chansen¨,vad tycker ni,vem borde vinna eller åka ut?:)

NU måste jag gå,puss & kram♥


Passar Csenge i...

Röd grimma?


Jag tycker sådär om att Csenge har rött på sig. Tycker hon passar bättre i blått.

Vad tycker ni om röd grimma på Csenge?

(På bilden ser hon "farlig" ut men hon är världens snällaste. hon tyckte inte det var kul att bli om pysslad)


Någon som tycker detta är helt sjukt?

Öhhh,lite sjukt eller?! Hon drar ju i hästens mun + pessoabett. No no in my world ... this is not OK!någon som tycker som jah,eller är jag ensam om det?
Friday♥

Älskar fredagar,skolan - blir till helg och sovmorgon. Neaj det kan jag glömma! Ledig men ska jobba i stallet hela helgen:) Ska faktiskt bli riktigt kul att jobba,ska jobba med Catte;)

MM mer i helgen blir det nog not,hästen ska bara ridas igenom på Söndagen sedan,blir dressyr vilket både hon och jag behöver ¨träna¨ på.

Resten av kvällen kommer tillbringas med mys framför tv:n och snacka en massa med Maja på skype och SJÄLVKLART blogga!Hihi klart jag inte missar er lixsom♥


Stallet nästa

Jag sitter nu framför datan. Har inget att göra just nu men ska snart dra mig mot stallet.
I förra inlägget skrev jag att jag skulle börja rida Csenge på måndag och det ska jag. Helt otroligt kul:)
Och ska bli roligt att få rida med Olivia och inte stå må marken och filma eller fota;)
Ska ta och göra iordning mig innan jag drar till stallet.
Måndagar. Ny favo dag

Jag fick veta vilken dag jag får rida lill tjejen. Måndagar blir det. Gött att få rida tjejen på måndagar tillsammans med Olivia och star.

Mobil bloggar bara så ni vet det nu så det är därför jag inte kommer lägga ut den sista bilden "kram Maja"

// maja


videon är HÄR!!

ja nu är videon här!!
kött:)
JO nu INNAN ni tittar på videon ska ni veta att jag säger coop men menar knalleland;) så ni vet det:)Kan även vara att bilden är lite efterbliven;)

är on G

Ja videon är nu on G
Så himla skönt att den nu snart är klar har nog tagit någon timme eller två:(

Aja nu är den i alla fall on GVad vill ni?

Hej jag har inget att göra så hade tänkt skriva ett inlägg här på bloggen.(eftersom det tar en evighet att ladda upp video svaren från frågestunden på youtube!!)
Men nu kommer det stora problemet, Jag vet inte vad jag ska skriva.
Vill ni läsa något? typ om mig, mina djur, csenge elller vad vill ni??

Kommentera vad ni vill läsa så ska jag skriva om det ni vill;)

Detta behöver jag öva på inom..

Ridningen:

1. Titta ditt jag ska.

2. Galopp fattningar i trav. Det är mer åt sitt ner i traven hållet;)

3. Hälarna ner.

4. Tummarna högsta pungt.

Hästen:

1. Sjukdommar

2. Hästens betende.

Ja det var nog det jag behöver öva på som jag kom på just nu. Men finns säkert många fler:)
RSS 2.0